Slotenmaker Amsterdam

‘Over 5 jaar rijden we met 10 bussen’

Toen Daan Numan (38) in 2010 De Slotenwacht Amsterdam begon, opende hij ‘maar’ 2 deuren per dag. Nu rijden er 4 bussen rond met het De Slotenwacht Amsterdam logo. Samen met zakenpartner Jeff de Weij (33) buigt hij zich dagelijks over cilindersloten, driepuntssloten en oplegsloten.

Vertel eens Daan, hoe ben je De Slotenwacht Amsterdam begonnen?

‘Ik zat in mijn vorige carrière op een dood spoor. Ik was al een tijdje op zoek naar iets nieuws, maar ik had geen idee wat ik wilde. Tot ik een keer een deur had die open moest. Ja, ook ik vergeet weleens mijn sleutel! Ik belde een slotenmaker, keek mee en dacht dit kan ik ook! Ik volgde cursussen voor slotenmaker en bouwde zelf een website. Vanaf dag 1 ben ik deuren open gaan maken. Het begon met 2 of 3 deurtjes. Nu zitten we op 15 tot 20 per dag.’

Hoe heb je Jeff ontmoet?

‘In 2015 stond ik in een pand in Amsterdam sloten open te maken. Die vervelende sloten kwamen van het bedrijf waar Jeff werkte. Jeff had al 14 jaar ervaring en kende alle kneepjes van het vak. We raakten aan de praat en hadden meteen een klik. We wilden hetzelfde in de toekomst: een succesvol eigen bedrijf. Binnen een paar weken zat hij naast mij in de bus.’

Hoe zijn jullie aan de slag gegaan?

‘Samen hebben we De Slotenwacht Amsterdam uitgebouwd. Van simpele sloten openmaken naar veiligheidsadvies, meerpuntssluitingen en gecertificeerde sloten. We groeiden van 2 naar 4 bussen.

Nu zijn we druk bezig met ons team uitbreiden. We zeggen nu dagelijks opdrachten af omdat we het te druk hebben.’

Dat is zonde. Waarom is het leuk om bij jullie te werken?

‘Als slotenmaker of monteur buitendienst kom je bij ons terecht in een warm bad. Je rijdt eerst met ons mee op de bus en we leren je precies wat je moet weten. Alles ligt al voor je klaar, er is zelfs een belscript. Het is hard werken, maar we maken ook tijd voor lol en gezelligheid. Aan onze ronde tafel vliegen tijdens het koffie-uurtje de Amsterdamse grappen heen en weer. En in de Jordaan, waar ons kantoor zit, is er altijd iets te beleven.’

En wat is jullie volgende grote stap?

‘Ik wil het systeem verder uitbouwen. Onze nieuwe diensten promoten en doorgroeien. In het begin hadden we geen idee hoe het werkt met personeel. Nu hebben we overal handleidingen voor geschreven. Over 5 jaar zijn wij de grootste slotenmaker in Amsterdam. Dan rijden we met 10 bussen. Ik zit nog regelmatig gewoon op de bus, hoor. Dat is het spannendste deel van mijn werk, op pad gaan. Juist de afwisseling tussen kantoor en met mijn handen werken maakt dat dit voor mij nog steeds enorm leuk werk is.’

Werken bij De Slotenwacht Amsterdam? Bekijk onze vacatures voor slotenmaker.

Laatste Berichten

Slotenmaker Zaandam

‘Over 5 jaar rijden we met 10 bussen’

Toen Daan Numan (38) in 2010 De Slotenwacht Amsterdam begon, opende hij ‘maar’ 2 deuren per dag. Nu rijden er 4 bussen rond met het…

Lees verder »
MEERPUNTSSLUITINGEN

Meerpuntsluitingen en driepuntsluitingen vervangen

Een veilige variant van het gebruikelijke insteekslot met cilinder is de meerpuntssluiting, ook wel driepuntsluiting of drie punts slot genoemd. Deze sloten zijn leverbaar met…

Lees verder »
slotenmaker Amsterdam

Een oplegslot vervangen

Een oplegslot is een deurslot dat gebruikt wordt voor stompe deuren die naar binnen draaien. Het slot ligt op de deur en wordt aan de…

Lees verder »